Leonidas

Sponsoring

Leonidas is een financieel gezonde vereniging, waar de reguliere activiteiten en faciliteiten voor alle leden kostendekkend zijn door de contributies. De ambities van de club reiken echter verder. Meer geld betekent meer mogelijkheden voor de jeugd (breedte) en voor tophockey (onze vlaggenschepen Heren 1 en Dames 1 en de 1-lijnen Jeugd). De extra budgetten voor het jeugdbegeleidingsplan en voor de hoogste elftallen moeten komen uit sponsorinkomsten.

De club kent een aantal vormen van sponsoring. Leonidas heeft 1 hoofdsponsor: ABN AMRO Bank voor de jeugd. Meer sponsoring is welkom. Vele sponsors hebben niet een direct aantoonbaar commercieel belang voor ogen maar als u dat wel heeft, dan kan de Sponsorcommissie de onderbouwing in cijfers leveren om uw reclamegeld gericht en effectief aan te wenden. Leonidas biedt een scala aan mogelijkheden. De Sponsorcommissie helpt u graag bij het vinden van het juiste concept. Een tot niets verplichtende eerste stap is bellen (06-22975693) of mailen ([email protected])  met Robbert Wever, clubmanager.

Regels voor shirtsponsoring
Elke shirtsponsor is verplicht om €250,00 excl. BTW te doneren aan de club. Als de sponsor daar prijs op stelt leveren we als tegenprestatie dat rond de thuiswedstrijden van het gesponsorde team met vaste intervallen op het LED-scherm bij Veld 1 de tekst "SPONSOR XYZ wenst Team ABC (=het gesponsorde team) veel succes" of een vergelijkbare tekst naar wens van de sponsor. Bij meer dan één sponsor op het shirt draagt men gezamenlijk minimaal €250,00 excl. BTW bij (meer mag natuurlijk!) en wordt de tekst: "XYZ, UVW, RST en OPQ wensen Team ABC veel succes". 

De (jongste) jeugdcommissie bemoeit zich niet actief met werving van shirtsponsoring per team, maar bewaakt wel de belangen van hoofdsponsor. ABN.AMRO. Deze hebben de garantie dat zij niet zullen worden beconcurreerd op Leonidas shirts. Dit houdt in:

1. Jeugd THUIS-shirts worden standaard geleverd met ABN AMRO Bank logo op de borst. Op de rug en op de mouw mogen andere sponsors staan, mits niet concurrerend met ABN AMRO Bank. Op de buik mag geen andere sponsoruiting dan ABN AMRO Bank.

2. De gehele jeugd draagt tijdens alle wedstrijden waarin de THUIS-shirts worden gedragen alleen die met ABN*AMRO op de borst. 

Het staat seniorenteams (behalve Dames 1 en Heren 1) zonder verdere verplichtingen vrij om de borst sponsoruitingen op de thuisshirts te zetten zolang het geen concurrenten van ABN AMRO Bank. betreft. Het rode uitshirt mag bij jeugd en senioren vrij worden gesponsord door derden, net als alle verdere kleding (trainingspakken, rokjes, broeken), met inachtneming van het concurrentiebeding dus. Kortom Leonieden, leef je uit!!! Op één voorwaarde: Het bestuur behoudt zich het recht voor om in haar ogen onbetamelijke uitingen op het Leonidastenue te verbieden. Wie iets stouts van plan is kan het beste vooraf checken bij het bestuur wat zij ervan vindt.

Bedrukking
- Alleen GoalieGoods mag het officiële Leonidas logo op het clubtenue zetten. Datzelfde geldt voor rugnummers, namen en sponsoruitingen. Hiermee zijn wij er zeker van dat alles op uniforme wijze gebeurt en conform de regels die gelden bij sponsoring.
- Alleen GoalieGoods mag het officiële Leonidas logo plaatsen op trainingspakken en hoodies. Op trainingspakken van andere merken mag dus niet het Leonidas logo worden geplaatst.
- Eventuele boetes of andere problemen die Leonidas krijgt als gevolg van het niet nakomen van deze afspraak zullen rechtstreeks worden verhaald op het desbetreffende team.

Doeken langs de velden
Een van de meest gangbare vorm van sponsoring is via reclamedoeken. Voor seizoen 2018-2019 en 2019-2020 kun je de tarieven opvragen via [email protected]