Leonidas

Zaalhockey op Leonidas

Zaalhockey op Leonidas

Twee weken geleden hebben we alle leden laten weten dat we kiezen voor zaalhockey komende winter. We gaan dan ook half november onze eigen LeoDome opzetten, maar door Corona is alles anders dit jaar, zo ook met zaalhockey.

De KNHB heeft de clubs dit jaar de keuze gegeven om te gaan zaalhockeyen of te kiezen voor de midwintercompetitie op het veld. Wij hebben gekozen voor zaalhockey. Immers uit recent onderzoek van de KNHB blijkt dat er geen reden is om niet in de zaal te sporten. Er zijn geen overheidsrestricties en alle andere zaalsporten zijn ook gewoon in de zaal actief.

Te weinig inschrijvingen voor een volwaardige competitie
Begin deze week zijn we door de KNHB geïnformeerd dat van de 64 clubs in Zuid-Holland maar drie clubs zich hebben ingeschreven voor de KNHB-zaalcompetitie. De belangrijkste reden voor de andere clubs om zich niet in te schrijven is dat zij nu geen financiële verplichtingen kunnen en willen aangaan om externe zalen te huren en ook de onzekerheid of er überhaupt gespeeld kan worden is een argument. 
Met slechts drie clubs kan er geen volwaardige competitie aangeboden worden. Daarom hebben wij als bestuur, in overleg met de technische staf, besloten om onze teams alsnog terug te trekken uit de KNHB-zaalcompetitie.

Alternatieve zaalcompetitie voor de jongste jeugd en jeugd
Gelukkig zijn er meerdere clubs in de buurt die ook graag willen zaalhockeyen, maar ervoor gekozen hebben om zich niet in te schrijven voor de KNHB-zaalcompetitie. We hebben besloten om met deze andere clubs te onderzoeken of we een alternatieve competitie in de zaal kunnen opzetten. Hoe wij dit gaan doen en met wie zal de komende periode duidelijk worden. Mocht het uiteindelijk toch niet lukken met andere clubs, dan zetten we de LeoCompetitie voort in de LeoDomo.

Trainingen seniorenteams
We zijn aan het onderzoeken wat de mogelijkheden kunnen zijn voor onze senioren-teams om te trainen in groepjes van 4 op het veld en/of in de LeoDome. Wel hebben wij besloten om in ieder geval de eerstvolgende persconferentie af te wachten. Maar hebben jullie een goed en creatief idee, deel dit dan alvast met ons. Je kunt je idee mailen naar [email protected]

Het bestuur heeft besloten dat de trainingen van Heren-1 en Dames-1 vooralsnog gedeeltelijk kunnen doorgaan onder strikte voorwaarden. De coaches van deze teams hebben een voorstel ingediend om, met inachtneming van de maatregelen, de training te verzorgen.

We hopen dat na 7 november ook de andere senioren-teams de trainingen en de competitie mogen hervatten. Het is de ambitie van de KNHB de competitie uit te spelen in december of het seizoen te verlengen tot aan de zomervakantie. Uiteraard is een en ander afhankelijk van de regelgeving vanuit de overheid, KNHB en de veiligheidsregio.

Persconferentie 27 oktober
Uiteraard kijken we ook met spanning uit naar dinsdagavond 27 oktober, als premier Rutte en minister de Jonge opnieuw een persconferentie geven. Mochten er geen strengere maatregelen aangekondigd worden, kunnen we door met het organiseren van de alternatieve zaalcompetitie voor de jongste jeugd en junioren en komen we terug op de trainingsmogelijkheden voor de senioren.

Tot slot: inhaalwedstrijden veld
Een eventueel vervolg van de veldcompetitie zal invloed hebben op het (mogelijke) zaalprogramma, want de veldwedstrijden gaan voor. Deze wedstrijden kunnen in december en januari ingehaald worden.

We danken jullie voor jullie begrip en betrokkenheid en blijf gezond!

Met sportieve groet,

Bestuur RHV Leonidas

Gerelateerd nieuws