Leonidas

In Memoriam Henk van Soest

In Memoriam Henk van Soest

Donderdag 14 oktober j.l. overleed plotseling Henk van Soest, oud-voorzitter van RHV Leonidas.

Henk komt uit een uitgesproken Leonidas-familie, waar hij in zijn jonge jaren net als broers Jaap-kees en Wessel en zus Carolina bij wijze van spreken vaker op Thermopylae te vinden was dan thuis. Huize van Soest op de Hoflaan was vervolgens vaak de zoete inval voor elftalgenoten waar na sluitingstijd het hockeygebeuren nog eens grondig werd besproken en geƫvalueerd.

Henk ging studeren in Rotterdam en was op Leonidas actief in vele herenteams en in diverse commissies. Ook werd hij coach van Dames 1 en is hij tenslotte anderhalf jaar voorzitter van de R.H.V. Leonidas geweest, in de periode 1987-1989. Daarna vloog hij met zijn gezin uit, letterlijk de wijde wereld in, en werd op vele plaatsen in de wereld gestationeerd als expat.

Waar hij ook zat, altijd bleef Leonidas in zijn hart en volgde hij getrouw het wel en wee van de club, de verrichtingen van Dames 1 en Heren 1 in het bijzonder. Henk is 68 jaar geworden. Leonidas slaat de arm om Carolina, Wessel, Jaap-kees, Mieke en zijn twee dochters.

Robbert Wever, m.m.v. Marcel Crijns

Gerelateerd nieuws