Leonidas

Genodigden, data, procedures & uitslagen jeugdselecties 2018/19

Genodigden, data, procedures & uitslagen jeugdselecties 2018/19

Vanaf komende week gaan de selectietrainingen weer van start. In het reeds verstuurde document vind je een overzicht van de Leonidas spelers die hiervoor uitgenodigd zijn. Daarnaast zullen er ook enkele spelers van andere clubs deelnemen.

BELANGRIJK:
· Wij verzoeken alle spelers die uitgenodigd zijn, binnen 2 dagen, dus uiterlijk op 27 mei, een e-mail te sturen naar [email protected] om te bevestigen dat je deelneemt aan de selectietrainingen en daarbij aangeeft welke datum je terug bent van vakantie.

· De selectietrainingen vinden plaats tussen 4 en 30 juni voor de A en B en van 11 t/m 30 juni voor de C en D. Verder op in dit document vind je specifieke informatie per selectiegroep.

· Aanvang trainingen 2018: - Alle A1, B,1 C1 en D1 teams vanaf maandag 13 augustus 2018. In de week van 6 augustus starten de A, B en C teams met trainen maar deze week is facultatief.

In deze week starten wij gelijk met de Top week. De A en B-teams zullen dan trainen op maandag dinsdag en woensdag.

De C en D-teams trainen dan woensdag donderdag en vrijdag. 
Alle teams zullen deze week ook oefenwedstrijden spelen en een team activiteit/uitje hebben.

· Op woensdag 15 augustus is er voor alle ouders van de 1e teams een informatiebijeenkomst in het clubhuis over wat er dat jaar te gebeuren staat en hoe en waarom wij bepaalde dingen doen. U wordt verwacht om 1800 uur.

· De 2e teams starten vanaf maandag 20 augustus 2018.
   Alle overige teams starten vanaf maandag 3 september 2018.

· Deelname aan de selectie betekent dat je wanneer je in een eerste team komt 3x per week gaat trainen en in een 2e team 2x per week.

· Spelen in een eerste team is een keuze. Deelname aan trainingen en (oefen) wedstrijden is verplicht en ook deelname aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen.

· Spelers van A1, B1, C1 en D1 teams betalen een toeslag van € 75,- voor looptraining en een 1-lijntoeslag van € 130,-.

Zie de contributieregels op de site. De contributie voor een A/D-junior is in 2018-2019 €.425 inclusief wekelijks zaaltraining deze moet nog goed gekeurd worden op de BALV op 31 mei a.s.

Voor de ouders:De selectietraining is voor de spelers bestemd. Wij begrijpen dat er ook belangstelling is van ouders om te kijken, maar weten uit ervaring dat de spelers afgeleid worden door de aanwezigheid van ouders. Wij vragen u daarom om, als uw zoon of dochter niet zelfstandig naar de club gaat, hem of haar alleen af te zetten op de parkeerplaats (20 minuten voor aanvang van de selectietrainingen) en hem of haar weer op te halen (anderhalf uur na de aanvang van de training) en niet in het clubhuis of langs de velden te wachten.

Iedereen die uitgenodigd is voor de selectie is eveneens terug te vinden in het document "Genodigden jeugdselectietrainingen 2018 2019”, deze kunt u vinden op de site van Leonidas onder junioren en dan onder documenten.

Waarom selectietrainingen?
De selectietrainingen zijn bedoeld om een goede selectie te maken voor de 1e en voor sommige 2e teams. Voor de indeling van de teams en de uitnodiging voor de selectietrainingen is gebruik gemaakt van de informatie die wordt ingebracht door coaches, trainers en aan Leonidas verbonden professionals en Technisch coördinatoren. Dit betreft informatie over zowel hockeykwaliteiten, als ook inzet, mentaliteit en sociale factoren.

In de Handleiding Team indeling Jeugd op de website van Leonidas vind je alle informatie over de teamindeling.
Het kan zijn dat je coach of trainer op het beoordelingsformulier heeft aangegeven dat je voor prestatie (lees: een selectieteam) in aanmerking komt, maar je toch niet hiervoor uitgenodigd bent. Is dat het geval, dan betekent het dat je het in je eigen team heel goed gedaan hebt, maar (op dit moment) toch nog tekort komt voor een prestatieteam.

Teamindeling na de selectietraining
Een uitnodiging betekent niet direct dat je ook geplaatst wordt in het eerste of tweede team. Ben je niet uitgenodigd dan betekent dit dat je in ieder geval niet in het eerste team terecht komt. Welk team het dan wel wordt, volgt na de selectieprocedure. Alle teamindelingen worden uiterlijk 25 juni bekend gemaakt op de site van Leonidas.

Teamindeling niet-selectie teams
Alle lijncoördinatoren zullen ook weer hun uiterste best doen om alle niet-selectie teams zo goed mogelijk samen te stellen. Zij nemen bij de indeling naast de beoordelingen ook de vriendenverzoeken (vriendjesformulieren) die uiterlijk 18 mei zijn binnengekomen mee. Wij gaan dus zorgen voor een goede teamindeling zodat we na de zomer weer een leuk en sportief seizoen tegemoet kunnen gaan.

Aandachtspunten voor de selectietrainingen:

Kom op tijd:
Zorg dat je 20 minuten van tevoren bij het clubhuis aanwezig bent in je hockeytenue (wedstrijdkleding – dus ook scheenbeschermers en bitje, zijn verplicht!). Dan krijg je daar een hesje met een rugnummer en uitleg over de selectietraining.

Welke selectie is wanneer?

Jongens D1
Op de maandag en woensdag van 1700-1815 uur.
Maandag 25 juni
Woensdag 27 juni
Er kunnen ook nog oefenwedstrijden gepland worden in juni.

Jongens C1
Op de dinsdag en donderdag van 1815 tot 1930 uur.
Dinsdag 26 juni
Donderdag 28 juni
Er kunnen ook nog oefenwedstrijden gepland worden in juni.

Jongens C2 zal door de technisch coördinatoren ingedeeld worden na de selectie van JC1. Er is dus geen selectie voor JC2.

Jongens B1
Op de dinsdag en donderdag van 1815 tot 1930 uur.
Dinsdag 26 juni
Donderdag 28 juni
Er kunnen ook nog oefenwedstrijden gepland worden in juni.

Jongens B2 zal door de technisch coördinatoren ingedeeld worden na de selectie van JB1. Er is dus geen selectie voor JB2.

Jongens A1
Op de dinsdag en donderdag van 1815 tot 1930 uur
Dinsdag 26 juni
Donderdag 28 juni
Er kunnen ook nog oefenwedstrijden gepland worden in juni.

Jongens A2 zal door de technisch coördinatoren ingedeeld worden na de selectie van JA1. Er is dus geen selectie voor JA2.

Meisjes D1
Op de woensdag en vrijdag van 1700 tot 1815 uur.
Vrijdag 22 juni
Maandag 25 juni
Woensdag 27 juni
Er kunnen ook nog oefenwedstrijden gepland worden in juni.

Meisjes C1
Op de woensdag en vrijdag van 1815 t/m 1930 uur.

Vrijdag 22 juni
Maandag 25 juni 
Woensdag 27 juni
Er kunnen ook nog oefenwedstrijden gepland worden in juni.


Meisjes B1
Op woensdag en vrijdag van 1815 t/m 1930 uur.

Vrijdag 22 juni
Maandag 25 juni
Woensdag 27 juni
Er kunnen ook nog oefenwedstrijden gepland worden in juni.

Meisjes A1
Op woensdag en vrijdag van 1815 t/m 1930 uur.
Vrijdag 22 juni
Woensdag 27 juni
Er kunnen ook nog oefenwedstrijden gepland worden in juni.

Meisjes A2 zal door de technisch coördinatoren ingedeeld worden na de selectie van MA1. Er is dus geen selectie voor MA2.

Begeleiding teams:
Jongens D1 trainer-coach Eric Dyxhoorn ass trainer Sander Bos.
Jongens D2 trainer-coach Max Haasjes en Ana Spronk. Trainer Tom Witte.
Jongens C2 trainer-coach Maurits van der Klauw en Maurice van der Gaag.
Jongens C1 trainer-coach Floris Hartelust ass trainer Joost van der Voort.
Jongens B1 trainer-coach Tom Witte ass trainer Rodney van Druenen.
Jongens A1 trainer-coach Richard van Steensel ass trainer Gijs Haasnoot.
Meisjes D1 trainer-coach Rogier de Bruin ass trainer-coach Sylvia Kirschenmann.
Meisjes D2 trainer-coach Thijs Campagne. Trainer Sylvia Kirschenmann.
Meisjes C1 trainer-coach Valentijn Trimbos ass trainer Joost van der Voort.
Meisjes C2 trainer-coach Tatjana Dimitrieska.
Meisjes B1 trainer-coach Mathieu de Jong ass trainer Eveline Korink.
Meisjes A1 trainer-coach Lisette Korink ass trainer Boudewijn Bolt.

Selecteurs:
De verantwoordelijkheid voor het selectieproces ligt bij de Trainer-Coach die het aankomende seizoen het selectieteam onder zijn hoede heeft onder eindverantwoordelijkheid van de Tophockeycommissie. De Trainer-Coach zal geassisteerd worden door twee andere selecteurs met een vereiste hockey technische achtergrond. De selecteurs rapporteren aan Carolina van Soest (Manager Hockey technische zaken), Bas Dirks (Coördinator jongenslijn) en Jordy van der Waart (Coördinator meisjeslijn). De Tophockeycommissie bewaakt het proces, maar heeft geen bemoeienis met de individuele selectie van speelsters en spelers.

Communicatie indeling:
De communicatie over de indeling wordt gedaan door de tophockey commissie.
De selecteurs zullen na afloop van een selectietraining geen mening geven over de prestaties van een/uw kind.
De 1e team zullen de gehele maand juni trainen met een grotere groep. Iedere week kunnen er spelers/sters afvallen deze zullen dit persoonlijk te horen krijgen.
Voor de Jongens en Meisjes 2e teams selecties zal er drie werkdagen na de tweede selectietraining op de website bekend worden gemaakt wie er in het 2e team komen.


De Tophockey commissie

 

Bijlage

Gerelateerd nieuws