Leonidas

Bouwnieuws Veld 3 en 4 - update 3 juli

Bouwnieuws Veld 3 en 4 - update 3 juli

Na 12 jaar (Veld 3) resp. 10 jaar (Veld 4) intensieve bespeling en vijf keer in de winter de schaatsbaan over de velden heen is het tijd om de top-lagen te vernieuwen. Vanaf maandag 25 juni krijgt de aannemer vrij spel om de oude matten weg te halen, de ondergrond en de afwatering een beurt te geven en de velden weer goed bespeelbaar te krijgen met een nieuwe mat. Volgens de planning is dit op 1 september klaar.

Dit gebeurt elke 10 tot 15 jaar met elk van de 900 kunstgrasvelden in Nederland. Wat deze klus bijzonder maakt, is dat we in de ondergrond een verankering laten aanbrengen voor de 88 bogen van de overkapping van Schaatsbaan Rotterdam, en dat we de velden waterpas laten aanleggen. Zo hebben we voortaan bij de op- en afbouw van de schaatsbaan geen lava meer nodig en geen zware betonplaten om de overkapping op zijn plaats te houden.

We houden jullie op de hoogte van de vorderingen, voor hen die er in 2010 al bij waren: in dit nieuwsbericht en in de app zal er regelmatig een update over het "Bouwnieuws” verschijnen!


Dinsdag 3 juli - Grondankers in de maak
Één van de bijzonderheden van de vernieuwing van Veld 3 en 4 is het aanbrengen van de grondankers onder de grasmat. Hierdoor hoeven we niet meer bij op- en afbouw van de schaatsbaan met betonblokken te sjouwen. In het hockeyseizoen omlaag geschroefd (zie tekening*), zodat de hockeyers niet merken dat er wat onder de mat verborgen zit, in het schaatsseizoen door een klein gaatje in de mat verbonden met een dubbel oog boven het gras uit, dat goed is voor een trekkracht van 3500 kN. Die is nodig om de kap van de schaatsbaan ook bij harde wind op zijn plaats te houden. Het is een lichte constructie, waarbij het gewicht van het grondlichaam benut wordt. Op de foto*, genomen in de productiehal van GKB in Barendrecht, is te zien hoe de grondankers gemaakt worden.
*Enkel zichtbaar op de website, niet in de app.

Maandag 25 juni - We zijn begonnen!
Vandaag is het vernieuwen van Veld 3 en Veld 4 van start gegaan. Er wordt hard gewerkt om de oude matten van beide velden te verwijderen.


Gerelateerd nieuws