Leonidas

Leonidas heeft een bronzen sportkantine!

Leonidas heeft een bronzen sportkantine!

Op naar een gezondere sportkantine! Een bronzen kantine heeft een aanbod en een uitstraling die voldoen aan bepaalde richtlijnen van het Voedingscentrum. Sportkantines maken middels deze richtlijnen gezonde keuzes aantrekkelijker en voor de hand liggend. 

RHV Leonidas streeft naar een omgeving waar gezond eten gemakkelijk is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leden en betrokkenen. Om deze reden werken we op Leonidas volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. Met een bronzen kantine voldoen wij aan de basis van de richtlijnen van het Voedingscentrum. Dit betekent dat Leonidas in elke productgroep minstens één betere keuze aan biedt, stimuleert om water te drinken d.m.v. meerdere tappunten en meerdere uitstralingspunten hanteert, waarmee gezondere opties van het horeca-aanbod op opvallende plaatsen liggen.

Waarom een bronzen sportkantine?
Vanaf dit hockeyseizoen bieden wij o.a. de volgende gezonde alternatieven aan:
- Optimel, Waldkorn tosti's en popcorn;
- Diverse soorten fruit.
Bovenstaande wordt o.a. aangeboden op een extra prijslijst, waar alleen de gezonde alternatieven op vermeld staan!

Nieuwe tap voor alcoholvrij bier
Daarnaast heeft onze horeca vanaf heden een tap voor Heineken 0.0. Deze tap is op dit moment maar op 4 andere plekken in Nederland te vinden, dus hiermee is Leonidas vrijwel uniek!
 
De horeca van RHV Leonidas zal ieder jaar het aanbod in de kantine in kaart brengen met de Kantinescan van het Voedingscentrum en de uitkomst rapporteren aan het bestuur van onze vereniging. 

Gerelateerd nieuws