Leonidas

Hockeyers gezocht met "JumpersKnie"

Hockeyers gezocht met "JumpersKnie"

Beste Hockeyer,

In het Erasmus MC te Rotterdam is onderzoek gaande naar de Jumper’s knee, een veelvoorkomende peesblessure bij sporters, ook bij hockeyers.

Voor het onderzoek naar de peesblessure zijn wij op zoek naar hockeyers met klachten van een pees onder de knieschijf.

Door unieke sponsoring van de NBA mogen wij dit grootste onderzoek naar de Jumper’s knee ter wereld uitvoeren, waar we best een beetje trots op zijn!

Concreet betekent deelname aan het onderzoek voor de sporters dat de klacht eerst uitvoerig in kaart wordt gebracht door een sportarts en aanvullende echografie.

Daarna krijgen zij een oefenprogramma die dan wel thuis, of in de sportschool uitgevoerd dient te worden voor de duur van 24 weken.

In die periode komen sporters 3 keer naar ons ziekenhuis om allerlei tests te ondergaan, namelijk een speciale echografie, MRI-scan en krachtmetingen.

We hebben inmiddels 65 sporters in ons onderzoek zeer goede resultaten hebben geboekt en nagenoeg tot helemaal van hun klachten af zijn.

Deelname is geheel kosteloos voor de sporters en eventuele reiskosten worden vergoed.

 Graag zou ik via deze weg willen vragen of ons onderzoek naar de springersknie (JUMPER-studie) in het Erasmus MC bij de Heren en Dames bekend gemaakt kan worden?

Hiervoor heb ik als bijlage een flyer toegevoegd.

 Alvast hartelijk dank voor jullie hulp!

Vriendelijke groeten,

mede namens Dr. Oei (radioloog) en Dr. de Vos (sportarts),

 

 

Bijlage

Gerelateerd nieuws