Leonidas

Teamindeling seizoen 2019/2020 junioren

Teamindeling seizoen 2019/2020 junioren

Op woensdag 26 juni zijn de definitieve nieuwe teams via ons besloten ledensysteem Lisa gepubliceerd. Helaas zijn dinsdagavond, bij het invoeren van de teams in LISA, per ongeluk teams vroegtijdig gepubliceerd. Dit was niet de bedoeling! Dit waren nog NIET de definitieve teams. Onze oprechte excuses aan degenen die dit toevallig gezien hebben en daardoor een verkeerd beeld hebben gekregen van de teamindeling. Deze informatie heeft slechts heel kort in de app gestaan.

De definitieve teamindeling wordt dus vandaag zichtbaar in Mijn Leo op de website én via de Leo-App. Het gaat om veel data en niet alle informatie kan Lisa in één keer publiceren. Daarom zal de teamindeling gedurende de woensdag geleidelijk in Mijn Leo/de app zichtbaar worden. Het kan dus zijn dat bij de ene persoon het nieuwe team er wel al in staat en bij de ander ietsje later.

Om Mijn Leo/ De Leo-app te raadplegen, moet je ingelogd zijn en heb je dus je lidmaatschapsnummer en wachtwoord nodig.
-Ben je al ingelogd in de Leo-app dan hoef je dus verder niks te doen.

-Ben je je wachtwoord kwijt? Een nieuw wachtwoord kun je (met je lidnummer) via Mijn Leo op de website aanvragen.
-Als je ook geen inloggegevens hebt, kun je deze aanvragen via [email protected]

Over de teamindeling
De teamindeling van de breedteteams is tot stand gekomen op basis van de evaluaties van coaches, trainers/ technische staf en vriendjesformulieren. Er is met veel zorg aan gewerkt. In de meisjeslijnen hebben de lijncoördinatoren keuzes moeten maken, die ze hieronder graag toelichten:

MA-lijn
Dit jaar was er een zeer groot verloop in de A-lijn en zijn we, als proef, de vriendenteams gestart. De teams in de MA-lijn zijn fors geworden, een extra achtste team creëren was niet mogelijk. Verder was het niet mogelijk om alle verzoeken rondom vriendenteams te honoreren en hebben helaas niet alle teams een keeper. Uiteraard zijn alle geldige vriendinnenverzoeken gehonoreerd en hebben spelers die zeer goed beoordeeld zijn een kans gekregen om hoger te spelen.

MB-lijn
Ook in de MB-lijn zijn de teams redelijk fors. Er komen 7 teams van 15-16 speelsters. Er zijn te weinig speelsters om tot 8 teams te komen. Evenals in de MA-lijn heeft ook niet ieder team in de B een vaste keeper. Er zijn slechts 4 keepers tegenover 7 teams.

De trainers en coaches hebben afgelopen seizoen de hockeykwaliteiten en de motivatie van de speelsters beoordeeld. Door het grote aantal vriendjesformulieren is het dit jaar een flinke puzzel geweest om de beoordelingen van de coaches en trainers én de vriendjesformulieren te verwerken tot een evenwichtige teamsamenstelling. Gevolg van deze vriendjesformulieren is dan ook dat goed beoordeelde speelsters in lagere teams spelen.

MC-lijn
Ook in de MC-lijn is gekozen voor vollere teams dan gebruikelijk, omdat er voor het formeren van een extra team niet voldoende speelsters zijn.

MD-lijn
Voor de MD-lijn zijn wij uitgekomen op 7 teams. De eerste twee zijn ingedeeld door de Tophockey Commissie. De breedteteams zijn ingedeeld op basis van de coach/trainersformulieren en vooral de vriendjesformulieren. Wij zijn blij dat we nagenoeg alle vriendjesverzoeken hebben kunnen honoreren. In een aantal gevallen was de vriendin ingedeeld bij het eerste of tweede team of was er opgezegd. Naar onze mening zijn er evenwichtige teams gemaakt met een goede verhouding tussen eerste- en tweedejaars speelsters.

Over de indeling van de jongenslijnen zijn geen bijzonderheden te melden.

Tafeltjesavond op dinsdag 2 juli
Voor vragen over de indeling kun je per e-mail een afspraak maken voor de tafeltjesavond op dinsdag 2 juli (tussen 18.00-20.00 uur). Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling de lijncoördinator vooraf te bellen met vragen over de teamindeling. De lijncoördinator zal per e-mail de tijd doorgeven voor de afspraak op de tafeltjesavond. Wil je langskomen, maak dit dan kenbaar voor zaterdag 29 juni. De lijncoördinator laat je dan zsm weten hoe laat je verwacht wordt. Het e-mailadres waar je naar toe kunt mailen is afhankelijk van de lijn waarin je komend jaar speelt:

[email protected][email protected]

[email protected][email protected] l

[email protected][email protected]

[email protected][email protected]

Wil je een afspraak maken over de keepersindeling of over de indeling van de selectieteams, dan kun je een gesprek aanvragen bij
[email protected]

 • Er wordt op deze avond niet geschoven met indelingen. Je kunt wel je wensen kenbaar maken, maar we kunnen geen garantie geven dat we die kunnen vervullen.
 • De bedoeling van de tafeltjesavond is dat de speler zijn vragen over de teamindeling met de lijncoördinator kan bespreken, de ouder kan als begeleider meekomen.
 • Elke speler mag met één ouder naar de tafeltjesavond komen (dus max. 2 personen in totaal).
 • De gesprekken duren 10 minuten.

  Kennismakingsavonden nieuwe teams
  Net als voorgaande jaren zijn er weer kennismakingsavonden. Tijdens deze avond kunnen de spelers onderling kennismaken en de ouders ook! Het is belangrijk dat iedere speler samen met een ouder op deze avond aanwezig is (ook de oudere kinderen uit de A en B). Elk team moet deze avond namelijk belangrijke afspraken maken en daarbij zijn de spelers, maar ook zeker de ouders nodig.

  Kennismaking D-teams is donderdag 11 juli van 18.00 - 19.30 uur
  Kennismaking C-teams is donderdag 11 juli van 19.45 -21.00 uur
  Kennismaking A/B-teams is woensdag 10 juli van 19.00 - 20.30 uur


Belangrijke data start nieuwe seizoen
Op zaterdag 24 augustus is er voor de eerste teams van de C- en D-jeugd een opwarmtoernooi op Leonidas.
Zaterdag 31 augustuszijn ervoor bijna alle teams (behalve de 1eteams) oefenwedstrijden. Hierbij speelt het team een drieluik óf een hele wedstrijd. We sturen jullie hier eind augustus meer informatie over.

Op
31 augustus en 7 september kunnen bitjes worden gehapt in het clubhuis.

Zaterdag 7 september
begint de competitie voor de breedteteams.

De trainingen
starten in de week van 2 september. In de eerste week zullen de teams onderlinge oefenwedstrijden spelen in plaats van regulier trainen. Informatie hierover volgt later.

Het nieuwe trainingsschema gaat
per 9 september in. De dagen en tijden zijn nu nog niet bekend. Het trainingsschema kan namelijk pas worden gemaakt als de schoolroosters van de circa 250 trainers bekend zijn. Begin september doen we er alles aan om jullie zo snel mogelijk de trainingstijden door te geven.

Op
14 september start de hockeyschool voor alle kinderen die kennis willen maken met de hockeysport. Meer informatie hierover staat op de website.


Graag tot ziens op 10 of 11 juli bij de kennismakingsavonden!

Met sportieve groeten,
De Jeugd Commissie

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws

Gerelateerd nieuws