Leonidas

Leonidas introduceert de Blauwe Kaart

Leonidas introduceert de Blauwe Kaart

Anderhalf jaar geleden startte hockeyvereniging HDM met de blauwe kaart. Een initiatief, oorspronkelijk van het voetbal, dat als doel heeft de Sportiviteit & Respect op het veld te vergroten door de tegenstander na afloop van de wedstrijd een compliment te geven. Leonidas volgt het voorbeeld van HDM en heeft vanaf dit seizoen zijn eigen blauwe kaart!

Verruwing tegengaan
Leonidas besteedt al langer veel aandacht aan het thema Sportiviteit & Respect. Net als veel andere sportclubs merken we namelijk een verruwing op en rond het veld. De blauwe kaart is een middel om kinderen bewust te maken van het belang van respectvol met elkaar omgaan op het veld. Op de blauwe kaart geeft de thuisclub een compliment aan hun tegenstander over sportief en/of respectvol gedrag, zodat de kinderen hun wedstrijd op een positieve manier beƫindigen. Na het overhandigen van de kaart is er ruimte voor een gezamenlijke afsluiting, waardoor iedereen met een blij gevoel naar huis gaat.

Bij Leonidas zullen voor de E- en D-spelers de blauwe kaart overhandigen aan de tegenstander. Alle teammanagers van deze teams hebben een setje blauwe kaarten ontvangen. Andere teams kunnen uiteraard ook altijd een blauwe kaart weggeven. De blauwe kaarten zijn op zaterdag bij de wedstrijdtafel verkrijgbaar.


Gerelateerd nieuws