Leonidas

Riet Bodewes, bedankt voor 45 jaar wedstrijdsecretaris!

Riet Bodewes, bedankt voor 45 jaar wedstrijdsecretaris!

Deze zondag werd in de Leo Lounge Riet Bodewes in het zonnetje gezet! Met een gezellige borrel werd Riet zeer hartelijk bedankt door vrienden, familie & de veteranen voor 45 jaar vrijwilligerswerk als wedstrijdsecretaris van onze club.

Riet, namens heel Leonidas, ontzettend bedankt voor alle hulp & inzet de afgelopen jaren!Toespraak van afgelopen zondag, door de Voorzitter:

"Wij zijn heel blij je vandaag te zien want je hebt nogal wat meegemaakt dit jaar want heel veel mensen willen met jou nog de herinneringen delen in de ongelooflijk lange periode dat je je als vrijwilliger aan onze geliefde vereniging gebonden hebt waarvan maar liefst 45 jaar als wedstrijdsecretaris. Bijna de helft van je leven! Wellicht was dat in het begin nog een relatief simpele opgave omdat de club nog klein en overzichtelijk was, maar de laatste 15 jaar is Leonidas explosief gegroeid en qua seniorenteams uitgegroeid tot de 2e club ter wereld. Maar liefst ruim 70 teams waarvan wekelijks de wedstrijden ingedeeld moesten worden. En dat gaat niet vanzelf, zeker niet als er maar 6 velden zijn (twee weken slechts 4!), ieder elftal haar eigen wensen heeft over het tijdstip van spelen, weer en wind de planning acuut kan verstoren, wedstrijduitslagen niet laat of niet worden ingediend door de captains en ga zo maar door. 

Er moest een eerlijke verdeling zijn van het spelen op verschillende velden, zand- of semiwater, van de speeltijden zodat een bepaald team niet altijd om 9.00 uur of pas om 17.00 uur hoeft te beginnen. Van ieder team werd dan ook precies bijgehouden hoe vaak per jaar ze op welk veld en welk tijdstip waren ingedeeld. 

Er zijn helaas slechts weinigen die echt inzicht hebben in wat dat betekent voor een wedstrijdsecretaris die dat in haar eentje moet uitvoeren. Talloze mailtjes en telefoontjes per week, veel klagende teams die zich verongelijkt voelden, eindeloos veel contacten met wedstrijdsecretarissen van andere verenigingen, enz, enz. Weliswaar in de laatste jaren gesteund door haar kleinzoon, maar toch grotendeels op eigen kracht.

We zagen je tot voor kort ook bijna wekelijks nog op de club om naar de wedstrijden van de Dames en Heren te kijken en zo voeling te houden met de vereniging en er even lekker uit te zijn. We hopen natuurlijk van harte dat je dit, ondanks de fysieke beperkingen, nog zo af en toe kunt blijven doen!

 

Wij kunnen niet anders dan diepe bewondering voor je hebben. Al jaren geleden dachten we dat je de handdoek in de ring zou gooien gezien de uitbreiding van het aantal teams en het feit dat je een dagje ouder werd. Niets bleek minder waar. Je zei altijd dat je door zou gaan tot je er bij neer zou vallen en het je hielp om door de uitdaging geestelijk scherp te blijven. Nou, dat is je aardig gelukt. Je hebt zelfs de verregaande automatisering onder de knie gekregen, iets waar bijna niemand op jouw leeftijd nog aan begonnen zou zijn. Groot respect dus.

 

Helaas sloeg het lot dit jaar bij je toe en wilde het lichaam na 92 jaar niet meer meewerken. Het was je direct duidelijk dat je je rol als wedstrijdsecretaris niet meer kon spelen en je alle energie moest inzetten om te revalideren. Je baalde er echter enorm van dat je op twee weken na de 45 jaar niet kon volmaken, maar dat vergeven we je. 

 

We nemen vandaag dus geen afscheid van jou maar willen jou op deze prachtige dag, een Super Sunday met thuiswedstrijden van de topteams en een TD, danken voor de enorme inspanning en loyaliteit die je in al die jaren getoond hebt. Een geweldig voorbeeld van vrijwilligerswerk waar een club niet zonder kan. Gelukkig hebben we een zeer goede opvolger voor je kunnen vinden zodat je je kunt troosten in het feit dat de voortzetting van je werk niet in gevaar is gekomen! 

Hoe kunnen we nu nog uitdrukking geven aan onze dank? Alles wat de club kan geven heb je al. Je bent erelid, hebt een koninklijke onderscheiding gekregen en het plein heeft al jouw naam gekregen. Je hebt weinig ruimte meer in je kamer in het verpleeghuis en sowieso ben je al uiterst bescheiden en is materialisme jou vreemd. Toch hebben we gekozen voor een klein aandenken dat prima op de vensterbank past en waarvan we hopen dat je hierdoor nog regelmatig terugdenkt aan de club en herinneringen krijgt aan de vele dingen die je in die lange periode hebt meegemaakt. Voor ons was je de constant aanwezige engel die waakte over het welzijn van de club en dat is vormgegeven in dit doosje.

 

Riet, wij hopen je dat je verder herstelt van je huidige problemen en we nog vaker mogen zien. Hoe dan ook, namens iedereen hier heel veel dank voor je steun voor de club. Zonder jou had het er misschien heel anders uitgezien!"

Gerelateerd nieuws