Leonidas

Coachwisseling Leonidas Heren 1 aan het einde van dit seizoen

Coachwisseling Leonidas Heren 1 aan het einde van dit seizoen

Bas Dirks, trainer/coach van Heren 1, stopt aan het einde van dit seizoen met zijn werkzaamheden voor Leonidas. De vereniging is Bas zeer erkentelijk voor zijn inzet en de behaalde resultaten van de afgelopen vijf jaar. Mark van Lambaart, momenteel trainer van Ring Pass Heren 1, zal Bas opvolgen. Mark heeft een contract voor 3 jaar bij Leonidas getekend.

Bas Dirks
RHV Leonidas heeft veel aan Bas Dirks te danken; samen met Heren 1 behaalde hij de promotie naar de overgangsklasse. Daarbij is Bas medeverantwoordelijk geweest voor de succesvolle ontwikkeling van de jeugdsopleiding en het aanscherpen van het hockeybeleidsplan, hebben de eigen jeugdspelers van Leonidas een plek in Heren 1 gekregen en is met zijn expertise een strafcorner-training (sleepschool) opgericht. Maar ook voor de breedtelijnen is Bas een bekend gezicht geworden. Zijn uitleg tijdens de coachavonden hebben eraan bijgedragen dat de breedtecoaches met kennis van zaken hun teambesprekingen ingingen.

Mark van Lambaart
De 38-jarige Mark van Lambaart zal, in het nieuwe seizoen, het stokje van Bas overnemen. Mark hockeyde zelf in de eerste jeugdteams van HC Rotterdam en later promoveerde hij met deze club tweemaal naar de hoofdklasse en werd hij driemaal derde van Nederland. Verder won hij de bronzen medaille in twee edities van de EHL en de zilveren medaille in seizoen 2009/2010. De afgelopen jaren is Van Lambaart actief geweest als assistent trainer/coach bij onder meer SCHC Heren 1, Tilburg Heren 1 en momenteel is Van Lambaart trainer/coach van Ring Pass Heren 1.

Een zelfbewust Leonidas Heren 1
Bestuurslid Hockeytechnische zaken van Leonidas, Maarten Baardse: "Met Mark van Lambaart halen we een jong talent binnen met Rotterdamse hockeyroots. Wij denken dat Mark met Heren 1 verder kan bouwen, op het sterke fundament wat door Bas is gelegd, aan een stevig en zelfbewust team".

Gerelateerd nieuws