Leonidas

Update 24/03: Wat gebeurt er nu met de competities?

Update 24/03: Wat gebeurt er nu met de competities?

Update 24/03/2020: De Nederlandse regering heeft op 23 maart de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus aangescherpt. Voor de sport betekent dit dat er tot 1 juni geen evenementen en toernooien mogen worden georganiseerd. Het verbod om sport- en fitnessclubs, waaronder sporthallen en sportvelden, open te stellen, staat nog tot en met 6 april.

NOC*NSF is met het ministerie van VWS in overleg wat e.e.a. praktisch betekent, bijvoorbeeld voor sporten in de buitenruimte en voor de competities. De KNHB blijft de richtlijnen van het RIVM volgen, net als de adviezen van het ministerie van VWS en NOC*NSF. Zodra er meer informatie is, wordt dit vanzelfsprekend gedeeld op de website/app/social media.

-

Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus in Nederland heeft de KNHB alle competitiewedstrijden afgelast t/m 6 april. Dit betreft een maatregel voor alle teams, ongeacht niveau en soort competitie.

De afgelopen dagen ontvangt de KNHB de nodige vragen over het inhalen van de afgelaste wedstrijden. Op dit moment is het helaas nog niet mogelijk om aan te geven hoe en wanneer deze wedstrijden ingehaald worden. Het inhalen van de wedstrijden is bijv. afhankelijk van de ontwikkeling van het virus in Nederland. De situatie wijzigt op dit moment per dag. Daarom zijn diverse scenario's mogelijk. Denk bijv. aan hervatting van de competitie na 6 april a.s., maar ook aan langer uitstel van een herstart.

Mocht het mogelijk zijn om weer te gaan spelen na 6 april, dan verwachten wij dat gedurende het paasweekend (11-13 april) nog geen competitie wordt gespeeld. Op die manier kunnen teams zich gezamenlijk voorbereiden. Het is ook mogelijk dat de competitieperiode wordt verlengd en langer wordt doorgespeeld dan normaal. 
De competitieleiders werken op dit moment diverse scenario's uit en houden de actuele ontwikkelingen scherp in de gaten.

Gerelateerd nieuws