Leonidas

Jeugdtrainingen - Belangrijkste maatregelen

Jeugdtrainingen - Belangrijkste maatregelen

Naar aanleiding van het kabinetsbesluit is het sinds 29 april weer mogelijk voor onze jeugdteams om te trainen, waarbij voor de jeugd vanaf 12 jaar (A-, B- en C-teams) de 1,5 meter afstand-maatregel in acht genomen moet worden. Voor de overige (jongste) jeugdteams (t/m D) geldt deze beperking niet.


We zijn blij dat we het complex weer kunnen openen voor trainingen voor onze jeugdteams. Helaas is in de toelichting van het kabinetsbesluit ook aangegeven dat het niet de bedoeling is dat gebruik wordt gemaakt van andere faciliteiten van het clubhuis (horeca, kleedkamers) en dat ouders langs de lijn voorlopig niet zijn toegestaan. 


Het mag duidelijk zijn dat het hervatten van de trainingen in het corona-tijdperk meer voeten in de aarde heeft dan enkel het openen van de hekken. Om rekening te kunnen houden met de laatste maatregelen, hebben we voor leden t/m 18 jaar dan ook enkele regels opgesteld, welke voorlopig, in ieder geval t/m 20 mei, in acht worden genomen.


Trainen in deze hoedanigheid is ook voor ons nieuw. Daarom willen we je er graag op wijzen dat de getroffen maatregelen continu door zowel het bestuur als het management worden geëvalueerd en worden aangepast waar nodig. Dit betekent dus ook dat wijzigingen in de trainingsschema’s of omgangsregels op het complex kunnen voorkomen. We hopen hierbij op je begrip. Uiteraard houden we de leden hiervan op de hoogte.


Voor een volledig overzicht van alle maatregelen, verwijzen we je graag door naar het bestand in de bijlage. 


Update 7/05/2020: Aanvulling op het protocol in de bijlage

- Alle jeugdteams (ABCD) en Jongste Jeugdteams mogen vanaf 8 mei alleen trainen indien er 1 begeleider aanwezig is tijdens de training. De begeleider wacht tijdens de training bij het veld (dus niet op het terras bij het clubhuis!). De begeleider is verantwoordelijk voor de naleving van de regels op het complex van het team. 


Het (aangepaste) trainingsschema is, zoals gebruikelijk, terug te vinden in de app/op de website. Kijk hier goed naar! Tijden kunnen afwijken van het reguliere trainingsschema. Dit trainingsschema is geldig t/m 20 mei. Afhankelijk van het volgende kabinetsbesluit, wordt gekeken naar het verloop van trainingen in juni. Hierover volgt later meer informatie.

Bijlage

Gerelateerd nieuws