Leonidas

Nieuw ambitieus coachduo voor Heren 1: Mark van Lambaart en Sjoerd Gerretsen

Nieuw ambitieus coachduo voor Heren 1: Mark van Lambaart en Sjoerd Gerretsen

Leonidas heeft grote plannen voor de komende jaren. Aan het Toepad in Rotterdam willen ze met Heren1 in de Promotieklasse gaan meedraaien. Daarvoor is de club op zoek gegaan naar een Rotterdams begeleidingsteam met ervaring in de top van het Nederlands hockey. Met het aantrekken van Mark van Lambaart als hoofdcoach en Sjoerd Gerretsen als zijn assistent voor de komende drie jaar is een belangrijke eerste stap gezet op weg naar de Promotieklasse. 

De 38-jarige Van Lambaart en 33-jarige Gerretsen kennen elkaar nog uit de tijd dat ze beiden in het eerste van Rotterdam uitkwamen. Ze speelden gezamenlijk in de Hoofdklasse en namen verschillende medailles mee naar huis vanuit de EHL. De afgelopen jaren is Van Lambaart actief geweest als assistent trainer/coach bij onder meer SCHC H1, Tilburg H1 en momenteel is Van Lambaart trainer/coach van Ring Pass Heren 1. Gerretsen heeft ervaring als jeugdcoach bij HC Rotterdam.

Honger is groot

Sjoerd Gerretsen heeft veel zin in deze nieuwe uitdaging: "Toen Mark mij belde om deze klus samen te gaan doen, was dat een schot in de roos. Al langer kriebelde het om als trainer-coach met een seniorenteam aan de slag te gaan. De combinatie met Mark is perfect. Hij heeft enorm veel kennis en kunde en ik kan Mark heel goed aanvullen als ervaren speler. We hebben te maken met een ambitieuze groep spelers. Het is gaaf om die jonge gasten te mogen helpen om hogerop te komen.”

Mark van Lambaart knikt instemmend: "Ik heb jaren met Sjoerd bij Rotterdam gespeeld. We kunnen lezen en schrijven samen. We hebben nog geen ervaring als coachduo, maar ik heb daar alle vertrouwen in. Ik ken zijn fanatisme en doorzettingsvermogen. Onze honger is groot. We willen graag met jongens samenwerken die deze honger ook hebben.”

Meer doen en meer laten

Leonidas wil in de promotieklasse gaan meedraaien. Vind het nieuwe coachduo dit een haalbaar doel? Mark: "Leonidas is een club die ambitie heeft, omhoog kijkt. Er is een plan! Een enorme uitdaging om mee aan de slag te gaan.  Het streven is inderdaad op termijn in de promotieklasse mee te draaien. Daarvoor moeten we een team vormen die denken zoals Sjoerd en ik. Daar gaat even overheen, maar we gaan ervoor! Het team zal professioneler moeten worden, wat minder studentikoos. Iets meer doen en aan de andere kant iets meer laten! Als je omhoog wil kijken, dan zul je daar hard voor moeten werken.” 

Ondanks Corona in de startblokken

Leonidas hoopt dat de nieuwe aanpak hun eigen jonge talenten motiveert om naar een plekje in de selectie van Heren 1 te streven. Goede doorstroming vanuit de eigen jeugdopleiding is top-prioriteit bij de club. "Maar we staan ook open voor talent van buitenaf”, zegt Mark.  "Door de coronacrisis gaat alles een beetje anders dan anders, toch hebben we binnen Leonidas besloten om in juni selectietrainingen te houden, zodat we volgend seizoen met een enthousiast team aan onze missie kunnen beginnen.”

 


FotobijschriftMark van Lambaart en Sjoerd Gerretsen tekenden voor 3 jaar bij Leonidas en gingen op gepaste coronafstand op de foto met  Maarten Baardse (bestuurslid hockeytechnische zaken). 

 

Gerelateerd nieuws