Leonidas

Drie Leonidas MA1 speelsters naar Dames 1

Drie Leonidas MA1 speelsters naar Dames 1

Maaike de Boer (17, aanvaller), Eva Bresser (18, aanvaller) en Elena Cosic (18, verdediger); drie speelsters uit Leonidas MA1 die dit jaar hun droom mogen waarmaken. Spelen in Dames 1! Alle drie kregen zij dit goede nieuws te horen aan de pingpongtafel, uiteraard op 1,5 meter afstand. Door COVID-19 kwam het afgelopen seizoen helaas vroeg ten einde, wat de selectieperiode een stuk ingewikkelder maakte. Daarnaast was de huidige selectie van dusdanig hoog niveau, dat het de meiden lastig werd gemaakt om een plek in Dames 1 te bemachtigen. Maar…, het is ze gelukt! Dit betekent dat inmiddels 14 speelsters uit de Leonidas jeugd in het eerste team spelen.

De talenten hebben alle drie verschillende kwaliteiten. De één is een leeuw in het veld, de ander ongelofelijk technisch. Als laatste hebben we iemand die een gevaar in de cirkel is. De drie dames zijn zeer verschillende speelsters, maar toch mogen zij volgend seizoen schitteren in de promotieklasse. ‘’Het is echt een droom die uitkomt dat ik nu in Dames 1 zit en dat ik veel mag leren. Daarnaast is plezier ook heel belangrijk.” zei Elena. 

Maaike (aanvaller): "Als ik in de cirkel ben als spits, dreigt er altijd gevaar. Op zoek naar mogelijkheden om de goal te bereiken of zorgen dat iemand in scoringspositie komt. Mijn explosiviteit, onverwachtse versnelling en het gemak dat ik iemand kan passeren zijn kenmerken waaraan je mij herkent.”

Elena (verdediger): "Mijn kracht zit in mijn veelzijdigheid. Als verdediger speel ik het liefst als opkomende rechtsback. Met een slag waar zelfs de keeper bang van wordt, vorm ik een groot gevaar.”

Eva (aanvaller): ‘’Ik speel het liefst op de 10 positie. Hier kom ik het best tot mijn recht. Daarnaast vind ik het ook heel leuk, omdat je verschillende kanten van jezelf kan laten zien.’’

De meiden hebben alle drie een ander pad bewandeld. Vanaf de B-jeugd spelen de meiden samen in één team en mogen dat dit jaar voortzetten in Leonidas Dames 1. ‘’Het was wel gek om als vriendinnen de concurrentiestrijd aan te gaan. We hadden alle drie namelijk maar één doel en dat was Dames 1 halen!’’ zei Eva. ‘’Maar gelukkig is dat gelukt’’.  

Geen van de meiden is begonnen op Leo, maar inmiddels voelen zij zich helemaal thuis op de club. Nadat de meiden op jonge leeftijd de overstap maakte naar Leonidas, hebben zij altijd in het eerste team gehockeyd. Hier hebben zij heel erg hun best gedaan om het maximale eruit te halen. ‘’Ik wist al vanaf het begin dat ik er alles aan zou moeten doen om Dames 1 te halen. Zonder er hard voor te werken ga je het niet halen op dit niveau.’’ zei Elena. Voor Eva was het ook niet vanzelfsprekend om Dames 1 te halen. ‘’Ik heb de afgelopen jaren alles uit mezelf gehaald. En het resultaat mag er wezen’’ zegt ze met een knipoog.

Het komende jaar wordt vooral wennen aan het niveau en aan de verschillende speelsters binnen het team. ‘’Nadat we 12 jaar in de jeugd hebben gehockeyd en mooie herinneringen hebben gemaakt, zijn wij nu klaar voor de volgende stap.’’ Zei Maaike. Elena traint al twee jaar mee met Dames 1 en nu ze zelf in dit team zit, is dat toch wel even anders. ‘’Nu kan je pas echt team gevoel opbouwen en elkaar hockeyend leren kennen’’. 

Naast dat de meiden zich nu meer in het team thuis voelen, krijgen zij ook de kans om zich hier te ontwikkelen. Zo hebben zij verschillende doelen voor zichzelf opgesteld. De doelen verschillen natuurlijk per speelster, maar ook voor verschillende termijnen.

Maaike: "Mijn doel voor dit jaar is mijzelf zo te ontwikkelen dat ik een basisplaats verdien. In de zaal ben ik helemaal in mijn element; in een kleine ruimte op zoek naar mogelijkheden. Mijn schot op goal komt meestal uit de meest onverwachtse hoek. Ik hoop dat ik jullie mag gaan verassen.’’ 

Elena: "Dit jaar is mijn doel niet alleen mijn verdedigende taken uitvoeren, maar ook in elke aanvallende actie een rol spelen. Daar ligt ten slotte ook een grote kwaliteit van mij. Daarnaast staat mijn sleeppush verder ontwikkelen ook hoog op mijn lijstje’’. 

Eva: "Dit jaar wil ik graag zoveel mogelijk minuten maken en daarnaast nog een aantal goaltjes meepikken. Ik wil werken aan mijn verbeterpunten. Naast fit zijn en fit blijven, wil ik ook mijn 1 vs. 1 verbeteren.’’ 

"Wij zijn super blij dat we deze kans krijgen en pakken die ook met beide handen aan’’. Maaike: "Super vet dat deze kans mij gegeven is! Sinds het eerste jaar A mocht ik meetrainen met Dames 1. Ik heb er hard voor moeten werken. Ik hoop dat ik velen verstelt kan laten staan in dit damesteam. Het zal pittig zijn, maar daar kijk ik ook wel een beetje naar uit." 

Gerelateerd nieuws